Mitsubishi Ecodan, Zubadan PDF Natisni E-pošta

ECODAN ogrevalni sistem s toplotno črpalko zrak-voda v deljeni izvedbi za ogrevanje in pripravo sanitarne vode

Toplotna črpalka zrak-voda ECODAN je zanesljiv in prilagodljiv sistem, ki omogoča popolnoma samostojno ogrevanje objektov med 60 in 300m2, saj lahko deluje do -25°C . V primerjavi s stadnardnimi ogrevalnimi kotli na fosilna goriva, omogoča natančnejšo regulacijo in zagotavlja izjemno ekonomično delovanje.

Poleg ogrevanja skrbi tudi za pripravo tople sanitarne vode za 4 do 6 člansko družino vse leto. Sistem ECODAN je primeren tako za novogradnje, kakor tudi za adaptacije. Ne zahteva posebnega prostora za vgradnjo, niso potrebni dimniki in zračniki, ni potrebno zagotoviti prostor za zalogo goriva in niso potrebna nikakršna zemeljska dela. Vse to bistveno zniža stroške investicije.

Pri sestavi sistema lahko izbiramo med dvema serijama zanesljivih profesionalnih zunanjih enot MITSUBISHI ELECTRIC, ki delujejo z visoko učinkovito in varčno invertersko tehnologijo; serijo POWER INVERTER in serijo ZUBADAN z edinstvenim sistemom "Flash injection", ki ohranja nominalno moč gretja do -10°C zunanje temperature (HRP71/100).

 

ecodan

Primer sistema ECODAN; priprava sanitarne vode in sistem s kombinacijo direktni + mešalni ogrevni krog

 

Kompaktna notranja vodna enota je tipa "vse v enem" in se jo lahko namesti praktično kjerkoli v stanovanju. Deluje izjemno tiho, pri delovanju ni izgorevanja, zato ne potrebuje dimnika in zračnika, ter ne oddaja neprijetnih vonjav. Za vgradnjo zahteva manj kot 0,4 m2 površine, stroški vgradnje pa so minimalni, saj že vsebuje vse bistvene elemente sistema: toplotni izmenjevalec, rezervoar za toplo sanitarno vodo iz nerjavečega jekla (185 l ali 285 l), tripotni ventil za preklop med ogrevanjem in pripravljanjem tople sanitarne vode, obtočno črpalko ogrevalnega kroga, mrežasti filter, ekspanzijsko posodo, pomožni električni grelec in regulacijski vmesnik, povezan z zunanjim in prostorskim senzorjem temperature.

Izbira zunanje enote je odvisna od moči, ki jo potrebujemo, tipa razvoda (talno gretje, radiatorji ali kombinacija) in podnebnih značilnosti območja, kjer stoji objekt. Zunanje enote od 7.0 do 16.0 kW nazivne moči z različnimi lastnostmi vam omogočajo, da sestavite primeren sistem, ki lahko popolnoma samostojno, ali v kombinaciji z drugini toplotnimi viri, ogreva tudi večje stavbe. Zunanje enote serije ZUBADAN omogočajo višje temperature vode in višje moči pri zelo nizkih zunanjih temperaturah, zato so priporočljive za sisteme z uporabo radiatorjev in za uporabo na zelo hladnih območjih.

Katalog ECODAN PDFpdf_button

 
Haier_logo
Mitsubishi_Electric_logo

GENERAL-Logo

toshiba